Logo Oene van Geel

Oene van Geel

Composer Improvising Violist

Concerten met David Braid (Canada) op 9 en 10 februari

Oene van Geel & David Braid

Binnenkort speel ik een tweetal duoconcerten met de Canadese jazzpianist/componist David Braid. Daar ben ik heel blij mee dus ik breng het graag bij jullie onder de aandacht. Wees welkom!

Zaterdag 9 februari spelen we om 20.30 bij Splendor, Amsterdam: splendoramsterdam.com

Zondag 10 februari spelen we om 11.00 in het Beauforthuis, Austerlitz: beauforthuis.nl

David is een van de bekendste Canadese jazz musici, Juno Award winnaar, en componist van bekroonde Canadese filmmuziek. We werden voor het eerst samengebracht op het Festival of the Sound: een avontuurlijk festival in een prachtig natuurgebied in Canada. Het klikte meteen tussen ons beiden en meerdere samenwerkingen volgden. We deden projecten in Canada en Nederland (met Zapp4), als solisten en componisten, met grotere ensembles maar de meest recente tour (Canada 2017) speelden we duo. Op deze twee concerten zullen we alleen onze eigen stukken spelen.

Hoe ik over David denk? Ik ben een groot bewonderaar van de composities van David. Ze zijn altijd vindingrijk, hebben veel diepte, prachtige melodieën en harmonieën en ze zijn rijk aan contrasten. Ook zijn pianospel vind ik heel sterk en hij daagt me fink uit om mijn grenzen op te zoeken in de communicatie. David reist de hele wereld over, speelde de afgelopen maanden o.a. in Hong Kong,Rusland, Armenië en Scandinavië, en ik ben heel blij dat hij tussendoor ook tijd heeft om Nederland aan te doen. Ik verheug me op het samenspel!

back to news overview